Aquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per optimitzar i adaptar-se a la vostra navegació i preferències, entre altres tasques. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra Política de privadesa.

D'acord Més informació
n° visites: 80283   |    |  Avís legal
portada
 


EL REALISME, UNA NECESSITAT VITAL

Trobo en la pintura el mitjà apropiat per transmetre l'experiència més estimulant que conec, la que habitualment anomenem art i que neix del sentiment que la majoria de nosaltres tenim al presenciar la bellesa, capaç de produir-nos una profunda satisfacció que, essent a la vegada intrigant i misteriosa, sempre va acompanyada del interrogant sobre quina és la causa exacta que la provoca.

Poden haver-hi moltes teories sobre els elements compositius que constitueixen el procés de la comunicació visual, i que són conseqüència de l'experimentació conceptual del passat segle XX, intentant alterar la significació de l'art en l'era tecnològica actual. Però l'estètica de l'art no canvia mai, sempre serà el resultat del coneixement directe de la realitat produït per la nostra intel·ligència, ja que el que veiem és fonamentalment el que sabem i per això mateix, el realisme ve a ésser una necessitat vital, la base essencial de tot coneixement.

Només hi ha un factor que uneix a tota la humanitat: les nostres percepcions sensorials, les reaccions comunes al davant del significat essencial de la realitat, que són un procés comú en totes les persones i trobant la seva raó de ser en un mateix significat compartit. Per això utilitzo la pintura com a missatge, com una via a on res és secundari, amb l'objectiu de crear obres que mostrin la meva percepció del món real i poder-la compartir amb l'espectador atent al propi enriquiment visual.

ALBERT SALA
2003